< Terug naar alle huidbehandelingen

(Acne) littekens

Heb je last van storende littekens op het gezicht of lichaam na bijvoorbeeld een ongeval, of heb je last van acne littekens? Bij Fine Laserclinic kun je terecht voor littekenbehandelingen.

Indien er een wond ontstaat in de diepere huidlaag, kan er een verstoorde wondgenezing plaatsvinden. Hierdoor ontstaat er een litteken. De behandelingen die uitgevoerd worden bestaan uit zowel behandelingen die in de kliniek dienen plaats te vinden, als een thuisbehandeling doormiddel van productgebruik. De productlijn waar we bij Fine laser Clinic mee werken zijn de producten van Mesoestetic. Deze productlijn is onderverdeeld in peelings en huidverzorgingsproducten. De actieve ingrediënten die in de producten zitten die tijdens de behandeling worden gebruikt, zitten ook in de producten die thuis gebuikt dienen te worden. Hierdoor kan het effect van de behandeling op een veilige manier vergroot worden, en kan de behandeling op een effectieve manier thuis worden voortgezet. Dit is van groot belang voor het bereiken van een optimaal resultaat.

De behandeling

Bij Fine Laser Clinic kunnen zowel littekens op het lichaam als op het gezicht behandeld worden.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intakegesprek plaats. De specialist brengt uw hulpvraag in kaart en vraagt naar uw wensen en verwachtingen. Vervolgens wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Om de maximale effectiviteit uit de behandelingen te halen, is het van belang om de huid thuis te behandelen met de juiste producten, die zijn afgestemd op het juiste huidtype.

Er zijn verschillende behandelopties die ingezet kunnen worden voor het juist behandelen van (acne) littekens. De keuze over welke behandeling het meeste geschikt is, is afhankelijk van het soort litteken, de diepte van het litteken en welk resultaat er gewenst behaald te worden.

Tijdens een intakegesprek zal de behandelend specialist de huid beoordelen en een persoonlijk behandelplan opstellen passend bij uw hulpvraag. Voor het behandelen van (acne)littekens zijn de verschillende behandelopties mogelijk bij Fine:

  • TCA peeling
  • Skinpen (Medisch microneedling)

TCA peeling

Voor het behandelen van oppervlakkige littekens kan er een TCA (Tricloorazijnzuur)peeling worden aangebracht op de huid. Een peeling is een vloeistof die op de huid wordt aangebracht en zorgt voor het verwijderen van de dode huidcellen en het stimuleren van huidvernieuwing. Enkele dagen na de behandeling gaat de huid afschilferen. Dit is het afschilferen van de oude huidcellen. Hierdoor wordt het proces van huidvernieuwing gestimuleerd. Nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt waardoor de scherpe randen van (acne) littekens worden verminderd. Door dit huidvernieuwingsproces zullen verkleuringen en oneffenheden op de huid verminderd worden. De huidstructuur wordt verbeterd en de huid krijgt een egalere teint.

Naast de TCA-peeling die u ondergaat in de kliniek, dient u producten van Mesoestetic te gebruiken afgestemd op uw huid. De behandelend specialist zal tijdens het intakegesprek hier dieper op ingaan.

Skinpen (Medisch microneedling)

Skinpen microneedling is een van de populairste behandelingen op dit moment vanwege de veiligheid, de korte hersteltijd van de huid en de indrukwekkende behandelresultaten.

Met medisch microneedling wordt er doormiddel van kleine steriele naaldjes, kleine openingen gemaakt in de huid. Het natuurlijke herstelproces wordt diep in de huid geactiveerd waardoor er nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt voller en steviger, littekens worden verminderd en de huidteint wordt geëgaliseerd. De naaldjes van de Skinpen zijn van chirurgisch staal gemaakt. Deze naaldjes blijven tijdens het behandelen scherp en worden niet bot zoals bij andere microneedling systemen. Indien de naaldjes bot worden, kan het zijn dat er een ongewenste huidbeschadiging optreedt, wat kan resulteren in hyperpigmentatie.

Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten die u in de dagen na de behandeling dient te gebruiken. Dit is bij de prijs inbegrepen.

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van uw wens, het soort litteken, de diepte en de locatie.

Tarieven

Fine laser Clinic is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen enkele indicaties, vanuit uw aanvullend pakket, (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Check uw polis of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Geadviseerde huidproducten hebben individuele prijzen en zijn niet te declareren bij de zorgverzekeraar.

TCA Peeling

TCA peeling

Behandeltijd: 45min

Tarief per behandeling: €120

Skinpen

Losse behandeling

Behandeltijd: 45min

Tarief per behandeling: 190,00

Behandelkuur 3 behandelingen

Behandeltijd: 45 min

Tarief per behandeling: 175,00

Behandelkuur 6 behandelingen

Behandeltijd: 45 min

Tarief per behandeling: 150,00

Maak een afspraak