< Terug naar alle huidbehandelingen

Skinpen (medisch microneedling)

Heb jij een huidprobleem of wil je aan de algehele huidverbetering werken en huid vanuit de diepte vernieuwen ? Microneedling is een van de populairste behandelingen op het moment. Echter is het van groot belang om te kiezen voor een juiste behandeling met de beste apparatuur. Bij Fine Laserclinic wordt er gebruik gemaakt van  het eerste en enige FDA goedgekeurde microneedling systeem ter wereld: De SkinPen. De SkinPen heeft daarnaast ook een medische CE- markering klasse || en een ISO12485 certificaat. Om deze keurmerken te krijgen, dient het apparaat aan zeer strenge veiligheidseisen te voldoen. Deze eisen waarborgen de kwaliteit en veiligheid van het apparaat. Tevens is de naaldkwaliteit van de SkinPen hoog. De naaldjes van de SkinPen onderscheiden zich doordat ze zijn gemaakt van medisch chirurgisch roestvrij staal. Hierdoor behouden zij de complete behandeling de scherpte en hardheid. Waarbij andere microneedling systemen naaldjes meerdere keren gebruikt worden om de kostprijs van de behandeling te onderdrukken, is dit bij de SkinPen niet mogelijk. De naaldjes kunnen maar 1 maal op de Skinpen worden bevestigd.  Het grote voordeel is dat de behandelingen hierdoor minder gevoelig zijn, omdat de naaldjes niet bot kunnen worden en de SkinPen hierdoor als enige zuivere microkanaaltjes kan maken. Door dit precieze proces wordt er een minimale huidbeschadiging aangericht waardoor er ook nagenoeg geen kans is op complicaties. Tevens is hierdoor de herstelperiode aanzienlijk korter.

De Skinpen is het enige systeem dat FDA is goedgekeurd voor het veilig en effectief  behandelen voor de medische behandeling van acne littekens.

Naast het behandelen van acne littekens is de SkinPen geschikt voor het behandelen van een tal aan andere huidaandoeningen. Een behandeling met de SkinPen verstevigt de huid, egaliseert de huid, verfijnt de poriën en door het stimuleren van de fibroblasten, wordt er gezorgd voor een vernieuwde aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor worden fijne lijntjes en andere tekenen van huidveroudering tegen gegaan. Wil jij op een veilige en effectieve manier aan je huid werken? Kies dan voor een medisch microneedling behandeling bij Fine, met een FDA goedgekeurd microneedling systeem ‘’de SkinPen”

Hoe werkt de SkinPen microneedling?

Op de SkinPen zit een kopje bevestigd waar kleine, steriele naaldjes in zitten. Tijdens de behandeling komen die hele kleine naaldjes vibrerend op de huid terecht. Deze naaldjes maken microkanaaltjes in de huid. Deze microkanaaltjes zijn met het oog niet waar te nemen maar activeren de huid precies genoeg om op een natuurlijke en veilige manier de huid van binnen te stimuleren. In de herstelfase komt er een prikkeling opgang in het bindweefsel en komen er groeifactoren vrij die ervoor zorgen dat er nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt waarvan het effect nog jaren lang ervaren kan worden. Dit geeft de huid een enorme boost en zorgt voor een egale en stralende huid.

Tijdens de behandeling wordt het gebied dat behandeld gaat worden gedesinfecteerd. Eventuele make-up resten worden verwijdert. Vervolgens wordt er een gel, de Skinfuse Lift HG aangebracht. Daarna zal de behandelend specialist met horizontale en verticale banen, de SkinPen met ronddraaiende bewegingen over de huid laten gaan. Nadat het hele gezicht is behandeld wordt er na de behandeling een extra laag van de Skinfuse Lift HG aangebracht.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het zijn dat de huid er wat rood uitziet. Dit is een normale reactie en neemt binnen enkele uren tot dagen na de behandeling af. Doordat er in de diepte is gewerkt tijdens de behandeling, kan het zijn dat in de dagen na de behandeling de huid een klein beetje gaat schilferen. Het schilferen van de huid is een positief effect wat duidt op huidvernieuwing.

U ontvangt 2 producten die u in de dagen na de behandeling  geadviseerd wordt om te gebruiken. De Skin Lift HG en de Rescue Calming Compelx. Deze producten bevorderen het huidherstel en zorgen voor een aangenaam gevoel. Deze producten zitten bij de prijs inbegrepen.

Skin Fuse Lift HG: is het product dat wordt aangebracht tijdens de SkinPen behandeling. Deze gel zorgt ervoor dat de SkinPen makkelijk over de huid kan bewegen tijdens de behandeling . In tegenstelling tot andere microneedling behandelingen waarbij vaak serums worden gebruikt met agressieve ingrediënten, bestaan dit product enkel uit natuurlijke en veilige ingrediënten die transdermaal (door de huid) kunnen worden ingebracht.

Tijdens de behandeling maakt de SkinPen 1600 microkanaaltjes per seconde in de huid. Deze kleine openingen in de huid moeten op de juiste manier verzorgt worden. Indien er agressieve producten gebruikt worden in de eerste uren na de behandeling, zal dit het huidherstel niet bevorderen. Alleen het gebruik van de Skin Fuse Lift HG is bewezen veilig en leidt tot het beste resultaat.

Rescue Calmin Complex: Doordat er tijdens de SkinPen behandeling miljoenen kleine gaatjes worden gemaakt in de huid, zal er vocht uit de huid verdampen. Het ontstane vochttekort moet worden aangevuld om het helingsproces te bevorderen en de huid te kalmeren. Hiervoor dient het Rescue Calming Complex gebruikt te worden. Dit product zorgt voor het beschermen van de huid en een voorspoedig verloop van het huidherstel.

Welke huidindicaties zijn geschikt voor een SkinPen behandeling ?

Medisch microneedling is zo populair omdat het ingezet kan worden voor een breed scala aan huidindicaties:

  • (Acne) littekens
  • Pigmentvlekjes (o.a zonschade)
  • Doffe huid
  • Rokershuid
  • Grove huidstructuur en vergrote poriën
  • Fijne lijntjes
  • Algehele huidverbetering

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn ligt aan de huidindicatie en het gewenste resultaat.

Na 1 SkinPen behandeling zijn de resultaten al goed zichtbaar. Echter adviseren wij voor een optimaal resultaat, om de behandeling in kuurverband af te nemen.

Voor een behandeling tegen beginnende Anti-aging adviseren wij een kuur van 3 behandelingen.

Voor acne-littekens en andere huidindicatie adviseren wij een kuur van 6 behandelingen.

Let op: dit is een indicatie, ieder mens is uniek het kan dus voorkomen dat u meer behandelingen nodig heeft voor een optimaal resultaat.

Het eind resultaat van de behandeling is niet gelijk zichtbaar. Het aanmaak van nieuw collageen is een langdurig proces. Het is bewezen dat maanden na de behandeling het resultaat nog steeds toeneemt.

Wij adviseren daarom om na een kuur  minimaal een half jaar tot jaar te wachten om het eindresultaat te bepalen.

Tarieven

Fine Laserclinic is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen enkele indicaties, vanuit uw aanvullend pakket, (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Check uw polis of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Geadviseerde huidproducten hebben individuele prijzen en zijn niet te declareren bij de zorgverzekeraar. 

SkinPen

Losse behandeling

Behandeltijd: 45min

Tarief per behandeling: 190,00

Behandelkuur 3 behandelingen

Behandeltijd: 45 min

Tarief per behandeling: 175,00

Totaal: 525,00

Behandelkuur 6 behandelingen

Behandeltijd: 45 min

Tarief per behandeling: 150,00

Totaal: 900,00

 

Maak een afspraak