< Terug naar alle huidbehandelingen

Pigment behandelingen

Heeft u last van donkere vlekjes en/of vlekken dan kunt u bij Fine Laser Clinic terecht voor pigment behandelingen. De behandeling bestaat uit zowel behandelingen die in de kliniek dienen plaats te vinden, als een thuisbehandeling doormiddel van productgebruik. De productlijn waar we bij Fine Laser Clinic mee werken zijn de hoogwaardige producten van Mesoestetic. Deze productlijn is onderverdeeld in peelings en huidverzorgingsproducten. De actieve ingrediënten die in de producten zitten die tijdens de behandeling worden gebruikt, zitten ook in de producten die thuis gebuikt dienen te worden. Hierdoor kan het effect van de behandeling op een veilige manier vergroot worden, en kan de behandeling op een effectieve manier thuis worden voortgezet. Dit is van groot belang voor het bereiken van een optimaal resultaat.

De behandeling

Bij Fine Laser Clinic kunnen verschillende soorten pigmentvlekken behandeld worden. Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intakegesprek plaats. De huidtherapeut brengt uw hulpvraag in kaart en vraagt naar uw wensen en verwachtingen. Vervolgens wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Om de maximale effectiviteit uit de behandelingen te halen, is het van belang om de huid thuis te behandelen met de juiste producten, die zijn afgestemd op het juiste huidtype.

Er zijn verschillende behandelopties die ingezet kunnen worden voor het juist behandelen van de pigmentvlek.

De keuze over welke behandeling het meeste geschikt is, is afhankelijk van de soort pigmentvlek, de grootte van de vlek, de diepte waarin het pigment zich bevindt in de huid en het resultaat wat er uiteindelijk behaald dient te worden.

Tijdens een intakegesprek zal de behandelend specialist de pigmentvlekken beoordelen en een persoonlijk behandelplan opstellen passend bij uw hulpvraag. Voor het behandelen van een pigmentvlek zijn de verschillende behandelopties mogelijk bij Fine Laser Clinic:

  • Peeling
  • Skinpen (Medisch microneedling)
  • Lasertherapie

Peeling

Een peeling is een vloeistof die op de huid wordt aangebracht. Hier verwijderd die de dode huidcellen. Enkele dagen na de behandeling is het mogelijk dat er wat schilfering ontstaat op de huid. Dit is het afschilferen van de oude huidcellen. Hierdoor wordt het proces van huidvernieuwing gestimuleerd.  Door dit huidvernieuwingsproces zullen verkleuringen en oneffenheden op de huid verminderd worden. De huidstructuur wordt verbetert en de huid krijgt een egalere teint.

Op basis van de aanwezige concentratie aan zuur, kunnen de peeling met hun indringdiepte ingedeeld worden in oppervlakkige peelings, middeldiepe peelings, en diepe peelings.

Welke peeling het meeste geschikt is, wordt voorafgaand aan de behandeling bepaald door de behandelend specialist.

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van uw wens, de soort pigmentvlek, de diepte en de locatie.

Skinpen (Medisch microneedling)

Skinpen microneedling is een van de populairste behandelingen op dit moment vanwege de veiligheid, de korte hersteltijd van de huid en de indrukwekkende behandelresultaten.

Met medisch microneedling wordt er doormiddel van kleine steriele naaldjes, kleine openingen gemaakt in de huid. Het natuurlijke herstelproces wordt diep in de huid geactiveerd waardoor er nieuw collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt voller, steviger en de huidteint wordt geëgaliseerd. De naaldjes van de Skinpen zijn van chirurgisch staal gemaakt. Deze naaldjes blijven tijdens het behandelen scherp en worden niet bot zoals bij andere microneedling systemen. Indien de naaldjes bot worden, kan het zijn dat er een ongewenste huidbeschadiging optreedt, wat weer kan zorgen voor pigmentatie. Mede dankzij de chirurgische naaldjes van de Skinpen, kan pigmentproblematiek op de juiste manier aangepakt worden.

Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten die u in de dagen na de behandeling dient te gebruiken. Dit is bij de prijs inbegrepen.

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van uw wens, de soort pigmentvlek, de diepte en de locatie.

Laserbehandeling

Tijdens de behandeling wordt er doormiddel van laserpulsen, energie afgegeven op de pigmentvlek. De laser gaat af op de donkere verkleuring in de huid en wordt hier geabsorbeerd. Hier wordt de laserenergie omgezet in warmte waardoor de pigmentcellen zeer selectief ten gronde gaan. Doordat de laser alleen afgaat op het pigment, wordt de omliggende huid niet beschadigd. Tijdens de behandeling krijgt u een laserbril op om uw ogen te beschermen tegen de laserstraling. Over het algemeen is de behandeling goed te verdragen. Het gevoel wat u kunt ervaren is alsof er met een warm elastiekje tegen de huid wordt aangeschoten. Dit geeft een prikkelend effect. Bij Fine Laserclinic maken wij gebruik van de zimmer koeler die koude lucht op de huid blaast. Hierdoor wordt de gevoeligheid tijdens de behandeling geminimaliseerd.

Na de behandeling wordt de huid gekoeld en wordt er een verzorgende crème aangebracht.

In de dagen na de behandeling wordt het behandelde pigment eerst wat donkerder, waarna het vervolgens lichter wordt.

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van uw wens, de soort pigmentvlek, de diepte en de locatie.

Tarieven

Fine Laserclinic is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen enkele indicaties, vanuit uw aanvullend pakket, (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Check uw polis of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Geadviseerde huidproducten hebben individuele prijzen en zijn niet te declareren bij de zorgverzekeraar. 

Peeling

Mesopeeling

Behandeltijd: 30 min

Tarief per behandeling: €80

TCA Peeling

Behandeltijd: vanaf 30

Tarief per behandeling: € €120

Behandelkuur Mesopeeling (4+1)

Behandeltijd: vanaf 30

Tarief per behandeling: €320

Skinpen

Losse behandeling

Behandeltijd: 45min

Tarief per behandeling: 190,00

Behandelkuur 3 behandelingen

Behandeltijd: 45 min

Tarief per behandeling: 175,00

Totaal 525,00

Behandelkuur 6 behandelingen

Behandeltijd: 45 min

Tarief per behandeling: 150,00

Totaal: 900,00

 

Maak een afspraak